maandag 4 mei 2009

Extern of Intern Backlinks?

Extern of Intern Backlinks?

Toch maar weer eens een berichtje vanaf mijn kant aangezien ik net zat te denken aan het feit dat iedereen zich maar steeds druk maakt over backlinks en zoveel mogelijk link verwijzingen krijgen vanaf externe website’s terwijl een veel belangrijker aspect van SEO zich afspeelt binnen de site zelf.
Er zijn 2 factoren die belangrijk zijn:
1. Geef nofollow tags mee aan alles pagina’s die niet belangrijk zijn:
De contact pagina, de help pagina, de disclaimer pagina, de algemene voorwaaarde pagina etc. etc. geef aan al die pagina’s nofollow mee zodat je linkjuice niet uitlekt naar deze onbelangrijke nutteloze pagina’s maar juist meer waarde aan je belangrijke interne pagina’s gaat waarop je wel wilt ranken in Google.
Een goed voorbeeld hierbij is het verschil tussen bol.com en beslist.nl. Bol.com heeft alle nuttelozen pagina niet voorzien van nofollow en beslist.nl wel. Dit resulteert in betere pagerank voor je belangrijke pagina’s, en je nuttelozen pagina’s als contact krijgen dan geen pagerank en belangrijke rankfactor.
2. Zorg dat via de index eigenlijk elke pagina te breiken is.
Veel sites hebben een structuur waardoor onderliggen pagina’s of rubrieken niet snel te breiken zijn, en zeker niet vanaf de index. Zorg ervoor dat je bijv. bij webshops en grote sites waarbij meerdere rubrieken gelden je ervoor zorgt dat de hoofd en subrieken via de index te vinden zijn. Gebruik hiervoor tekstlinks en geen image links anders wordt het al een stukje lastiger voor Google om de anchor text te analiseren.
Dit alles is een kleine maar belangrijke tip, welke zoete koek is voor de doorgewinterde SEO expert.

bron:http://www.seohandleiding.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten